Over


VIRUS is een online magazine met elke dag een nieuw verhaal om te lezen in quarantaine. Want wanneer alle leuke dingen afgelast zijn, en je (hopelijk niet al te ziek) thuis in bed ligt, wat moet je dan nog doen? Nou – VIRUS lezen, natuurlijk!

In de loop van de tijd vind je hier dagelijks nieuwe verhalen, gedichten, essays en liedjes van verschillende schrijvers over de situatie in de wereld, alleen zijn, lege pastaschappen, en nog veel meer. Volg onze Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

De verhalen die je op VIRUS leest zijn gratis en bedoeld om lezers in deze rare tijd wat literatuur cadeau te doen. De website en de inhoud ervan zijn volledig op vrijwillige basis gemaakt. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn echter veel zelfstandige schrijvers deze maand hun opdrachten, en dus hun inkomsten kwijt. Daarom bieden we onze schrijvers de mogelijkheid om onder hun biografie een ‘steun deze auteur’-link te plaatsen. Als je een mooi verhaal hebt gelezen, kun je de auteur een kleine bijdrage geven. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en wat je ook overmaakt - het komt altijd rechtstreeks bij de auteur zelf terecht. (Zie je geen link, dan heeft de schrijver ervoor gekozen om dit niet te doen.)

De auteursrechten van alle bijdragen liggen bij de schrijvers en de werken mogen niet zonder hun toestemming worden gepubliceerd, gekopiëerd of op een andere manier worden verveelvuldigd. 

Geniet ervan en pas goed op jezelf!

Liefs,

Roddia Rumahloine
Nicole Kaandorp
Joanne van Beek
Nora van Arkel


Contact

 virusverhalen@gmail.com
www.instagram.com/virusverhalen
www.facebook.com/virusverhalen

Over de oprichters/redactie

Het idee ontstond op donderdag 12 maart 2020 op WhatsApp toen Nicole Kaandorp en Roddia Rumahloine brainstormden over hoe ze hun vrijgekomen tijd nu gingen besteden. Zou het een leuk idee zijn om een bundel met korte virusverhalen te maken, zodat mensen wat te lezen hebben tijdens hun sociale isolatie? Samen met schrijver Nora van Arkel en schrijver/illustrator Joanne van Beek creëerden ze in vijf dagen het online magazine, schreven ze zelf de eerste verhalen en nodigden ze bevriende schrijvers uit om een bijdrage te leveren. De website werd gelanceerd op maandag 16 maart 2020. 

Roddia Rumahloine schrijft verhalen, essays en gedichten. In 2019 werd ze genomineerd voor de vakjuryprijs van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd, stond ze op de shortlist van de Lowlands Schrijfwedstrijd en werd ze geselecteerd voor de Lage Landen Schrijfweek. Haar korte verhalen verschenen in diverse wedstrijdbundels en bij Tijdschrift Ei en De Optimist. Ze woont in Amsterdam, rondde daar de masters Film Studies en Literatuurwetenschap af en studeerde proza aan de Schrijversvakschool.
 www.roddia.nl   hoi.met.roddia

Nicole Kaandorp schrijft ook verhalen, die onder andere verschenen in Sampler 2019 van Das Mag en op het podium van Mensen Zeggen Dingen. In 2018 stond ze op de shortlist van de Joost Zwagerman Essayprijs, in 2019 won ze de Lowlands Schrijfwedstrijd, en in 2020 is ze (even afkloppen) nog niet met het coronavirus besmet. Ook is ze de helft van muziek-/kleinkunstduo Kopje Onder.
www.nicolekaandorp.com   nicolekaandorp

Joanne van Beek schrijft verhalen en poëzie. In 2019 werd ze geselecteerd voor de Lage Landen Schrijfweek. Momenteel is ze één van de acht finalisten van Het Rode Oor 2020, staat ze in de top 100 van De Gedichtenwijdstrijd van Prijs de Poëzie 2020 en zal ze gepubliceerd worden in de bundel. Ze woont in Amsterdam, studeerde aan de Schrijversvakschool en heeft een lerarenopleiding geschiedenis afgerond. Voor VIRUS maakte ze alle illustraties. 
www.joannevbeek.com   joannevbeek_

Nora van Arkel schrijft fictie, essays, gedichten en toneel. Ze is redacteur bij Hard//hoofd, stond op de longlist voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2019 en schrijft tekstkritieken voor de Theaterkrant en Awater. Daarnaast studeerde ze Engelse literatuur aan King’s College London en proza en toneel aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Onlangs schreef ze twee verhalen voor Project Antarctica van De Groene Amsterdammer.
Hard//hoofd   noravanarkel